Elke woensdag geopend van 13:00 tot 16:00

Hartelijk welkom in onze Heemkamer Pladella Villa

Wat een inspirerende prestatie om ons erfgoed te behouden en te delen met anderen! Jarenlange toewijding en hard werken hebben geleid tot dit opmerkelijke resultaat. Onze collectie wordt nu beheerd door Erfgoed Brabant, het kennis- en expertise centrum voor erfgoed in de provincie, en is veilig beveiligd opgeslagen in de Brabant Cloud. Dit betekent dat we onze collecties eenvoudig toegankelijk kunnen maken via onze website, en het is geweldig om te zien dat erfgoedverenigingen in Brabant nu ook hun collecties kunnen delen en hun kennis samen kunnen uitbreiden.

Door de kracht van samenwerking kunnen we ons erfgoed koesteren zodat het bewaard blijft voor toekomstige generaties. Laten we blijven samenwerken en ons houden aan enkele eenvoudige regels om ervoor te zorgen dat ons erfgoed op een betrouwbare manier wordt gekoesterd en gedeeld. Bedankt voor uw medewerking en laten we doorgaan met het inspireren van anderen om ons erfgoed te bewaren.

6
 • We zijn geopend op Woensdagen van 14.00 tot 16.00 uur. In het zomerseizoen om de week vanaf 3 mei tot en met 25 oktober ook van 19.00 tot 21.00 uur. In de media onder andere op Facebook en onze website staan extra openingstijden voor lezingen, tentoonstellingen en andere activiteiten.
 • Parkeren is mogelijk links van het gebouw achter de metalen afscheiding. Dit terrein is onbewaakt.
 • De ingang van het gebouw bevind zich aan de voorzijde. Bent u moeilijk ter been of heeft u een andere beperking dan is ingang mogelijk aan de zijkant nadat u dit heeft kenbaar gemaakt aan een van onze vrijwilligers.
 • De toegang tot het museum bedraagt € 2.50. Helaas is een museumpas bij ons niet geldig. Er is een trap naar het museum, maar bent u niet goed ter been of heeft u problemen met traplopen, dan is de mogelijkheid tot gebruik van de traplift. Vraag aan een vrijwilliger of deze u verder kan helpen.
 • Tegen geringe betaling is er de mogelijkheid voor koffie en thee.
 • In het museum is het niet toegestaan objecten te verplaatsen dan wel ter hand te nemen. Het meubilair als stoelen etc. is niet voor gebruik. Zo draagt u bij aan behoud van onze collectie.
 • Het gebouw is het voormalige fabriek van “Tilly sigaren”. De ruimtes in het gebouw verschillen van niveaus. Daarom hebben we vanuit de café ruimte naar de zaal een voorziening gemaakt om het niveauverschil wat makkelijker overbrugbaar te maken.
 • Draagt u Heemkundige kring Pladella Villa een warm hart toe, dan bent u vrij om in onze donatie-pot in het café van Miet van Bommel een vrijwillige maar voor ons zo belangrijke bijdrage te leveren. Wij zijn u voor deze steun bij voorbaat erg dankbaar.
 • Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers. Heeft u interesse of wilt u weten wat vrijwilliger zijn bij ons inhoud? U bent altijd welkom tijdens onze openingstijden. Schroom niet, kom rustig binnen. Bij een kop koffie een koekje en gemoedelijke sfeer kunnen wij al uw vragen beantwoorden en onze activiteiten laten zien.
 • Lid worden? Ons leden aantal is stijgende. Natuurlijk willen we meer nieuwe leden graag verwelkomen. Het lidmaatschap bedraagt slechts € 22,50 per jaar .
 • Heeft u verdere vragen of opmerkingen mail dan naar info@pladellavilla.nl of vul het contactformulier op onze website in.
Heemkundebladel © [jaar]. Website door Redfur