Elke woensdag geopend van 13:00 tot 16:00
Ga terug

De Maria toren

De Mariatoren in Hapert

Heemkunde Pladella Villa was aanwezig bij de opening van de Mariatoren in Hapert.

Deze toren is door Schipvast gerealiseerd op het KBP in Hapert. De uitkijktoren bied uitzicht over het bedrijvenpark en is onderdeel van het toeristische aanbod in de Kempen, met uitzicht op o.a. de Cartierheide, de Pan met zijn wandelroutes, het bedrijvenpark, de snelweg en de landsgrens met België. Onze Heemkundekring Pladella Villa heeft ook een bijdragen geleverd aan de toren. Wanneer u een bezoek brengt aan deze toren zal u ongetwijfeld de borden zien die informatie geven over allerlei onderwerpen. Deze borden worden jaarlijks omgewisseld met nieuwe informatie. De entreegelden komen voor 50% ten goede aan onze Heemkunde Pladella Villa.

Een impressie van de opening van de Mariatoren in Hapert.

Een vijftigtal genodigde werden welkom geheten door Guus Schippers. Hij gaf uitleg hoe de naam werd gekozen van de toren. Iemand attendeerde Guus erop de naam van zijn moeder te gebruiken die een half jaar geleden was gestorven. Haar voornaam Maria werd unaniem aangenomen als de naam voor de Toren. Pastoor Schilder legde in zijn toespraak een verband tussen de gekozen naam van de toren en Heilige Maria. Hij opperd dat de namen onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden en bij de opening een centrale plaats innemen. Hierna ging meneer Pastoor over tot de zegening van de toren. Na het doorknippen van het lint door wethouder Fons d’Haens en Martien Schippers, was de toren toegankelijk en werden de aanwezigen uitgenodigd naar de top van de toren. Bovenop werd de vlag gehesen wat de ceremonie compleet maakte.

Op donderdag 15 Juni is de Mariatoren officieel geopend voor publiek! Het entreetarief voor de Mariatoren bedraagt €1.

Waarom 1€ entree?
1/  Voorkomen dat het een hangplek wordtInformatie bord Heemkunde Pladella villa in de Maria toren
2/  Om het bezoekersaantal te kunnen meten
3/  De helft van de entree opbrengsten komt ten goede aan Heemkundekring Pladella Villa

De Heemkundekring houdt de toren en de verhaalborden in de toren netjes. Ook leveren wij  nieuwe verhalen en foto’s aan die we exposeren in de toren.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je nu aan en mis geen nieuwtjes!

Je bent aangemeld!

Nu u bent aangemeld, zullen wij u exclusieve aanbiedingen periodiek sturen.