Elke woensdag geopend van 14:00 tot 16:00

Hartelijk welkom in onze Heemkamer Pladella Villa

Ons erfgoed is belangrijk voor nu en voor ons nageslacht. Onze collectie is een verzameling waar jaren aan werk is voorafgegaan. De laatste twee jaar stonden vooral in het teken van digitalisering. Alle objecten moesten worden gesorteerd, gefotografeerd, digitaal opgeslagen en als laatste gelabeld worden. Het digitaal opslaan gebeurd in een cloud, zeg maar een grote opslagplaats buiten de Heemkunde. Brabant Cloud is de originele naam en is in beheer van Erfgoed Brabant. Erfgoed Brabant is het provinciale kennis- en expertisecentrum voor erfgoed. Dit maakt het onder andere mogelijk om al onze informatie toegankelijk te maken voor iedereen die onze website bezoekt. Ook alle heemkundige kringen in Brabant kunnen zo hun collecties vergelijken en onderling afspraken maken.

Het spreekt voor zich dat we zuinig zijn op wat we hebben. Generaties na ons hebben ook recht om het verleden te koesteren. Daarom vragen we alle mensen die ons een bezoek brengen,  aan enkele regels aandacht te schenken die we hieronder samen met wat uitleg inzichtelijk maken.

6
 • We zijn geopend op Woensdagen van 14.00 tot 16.00 uur. In het zomerseizoen om de week vanaf 3 mei tot en met 25 oktober ook van 19.00 tot 21.00 uur. In de media onder andere op Facebook en onze website staan extra openingstijden voor lezingen, tentoonstellingen en andere activiteiten.
 • Parkeren is mogelijk links van het gebouw achter de metalen afscheiding. Dit terrein is onbewaakt.
 • De ingang van het gebouw bevind zich aan de voorzijde. Bent u moeilijk ter been of heeft u een andere beperking dan is ingang mogelijk aan de zijkant nadat u dit heeft kenbaar gemaakt aan een van onze vrijwilligers.
 • De toegang tot het museum bedraagt € 2.50. Helaas is een museumpas bij ons niet geldig. Er is een trap naar het museum, maar bent u niet goed ter been of heeft u problemen met traplopen, dan is de mogelijkheid tot gebruik van de traplift. Vraag aan een vrijwilliger of deze u verder kan helpen.
 • Tegen geringe betaling is er de mogelijkheid voor koffie en thee.
 • In het museum is het niet toegestaan objecten te verplaatsen dan wel ter hand te nemen. Het meubilair als stoelen etc. is niet voor gebruik. Zo draagt u bij aan behoud van onze collectie.
 • Het gebouw is het voormalige fabriek van “Tilly sigaren”. De ruimtes in het gebouw verschillen van niveaus. Daarom hebben we vanuit de café ruimte naar de zaal een voorziening gemaakt om het niveauverschil wat makkelijker overbrugbaar te maken.
 • Draagt u Heemkundige kring Pladella Villa een warm hart toe, dan bent u vrij om in onze donatie-pot in het café van Miet van Bommel een vrijwillige maar voor ons zo belangrijke bijdrage te leveren. Wij zijn u voor deze steun bij voorbaat erg dankbaar.
 • Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers. Heeft u interesse of wilt u weten wat vrijwilliger zijn bij ons inhoud? U bent altijd welkom tijdens onze openingstijden. Schroom niet, kom rustig binnen. Bij een kop koffie een koekje en gemoedelijke sfeer kunnen wij al uw vragen beantwoorden en onze activiteiten laten zien.
 • Lid worden? Ons leden aantal is stijgende. Natuurlijk willen we meer nieuwe leden graag verwelkomen. Het lidmaatschap bedraagt slechts € 22,50 per jaar .
 • Heeft u verdere vragen of opmerkingen mail dan naar info@pladellavilla.nl of vul het contactformulier op onze website in.
Heemkundebladel © 2023. Website door Redfur