Elke woensdag geopend van 14:00 tot 16:00

Tentoonstelling.

In de hal van het gemeentehuis van Bladel is vanaf 24 april tot 24 Juli 2023 een aantal foto’s uit de serie ‘Toen en Nu’ te zien.

De serie werd gemaakt in 2022 naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van de huidige Gemeente Bladel en werd samengesteld door Heemkundekring Pladella Villa. Deze foto’s werden eerder tentoongesteld in de Heemkamer van Pladella Villa.

Deze serie duo-foto’s is samengesteld met foto’s uit de archieven van Pladella Villa. Vanaf de plek waar de foto’s destijds gemaakt werden, zijn nieuwe foto’s gemaakt, met de situatie van nu. Deze foto’s zijn boven elkaar geëxposeerd zodat het verschil tussen toen en nu duidelijk zichtbaar is. Soms herkenbaar, soms nauwelijks of niet herkenbaar. De foto’s hebben betrekking op alle kerkdorpen van de Gemeente Bladel.

Er is een boekwerkje samengesteld dat naast de tentoongestelde foto’s nog een vijftigtal andere ‘Toen en Nu’ situaties in de Gemeente Bladel laat zien. Het boekje is te bestellen via inschrijving op de lijst die in het gemeentehuis ligt en kost € 22,50.

Naast de foto’s is er een opengewerkte maquette van een typische Brabantse langgevelboerderij tentoongesteld.

In-gemeentehuis-web
Heemkundebladel © 2023. Website door Redfur