Elke woensdag geopend van 14:00 tot 16:00

Tentoonstelling Knappe Koppen

Deze Knappe Koppen kwamen we tegen in onze eigen collectie en we vonden dat ze een plek in de spotlights verdienden.

Er hangen een aantal originele portretten uit de periode eind 19e, begin 20e eeuw, waarvan een aantal in de originele lijsten. We hebben ze aangevuld met een paar reproducties. Portretten uit een periode waar foto’s nog geen gemeengoed waren.

Een aantal knappe dames draagt op de foto’s de zo karakteristieke Brabantse poffer. Pladella Villa heeft een aantal poffers in de collectie en deze zijn ook uitgestald.

De foto’s zijn voorzien van de namen van de Knappe Koppen en een korte beschrijving met hun beroep, waar zij woonden, een korte stamboom enzovoort. Ook hebben wij van deze personen een aantal bidprentjes tentoongesteld.

Van één echtpaar hebben we de namen niet kunnen achterhalen. Zie de foto in dit artikel. Misschien ken jij deze mensen, laat het ons dan weten.

De Heemkamer aan de Bleijenhoek 57 in Bladel is geopend op woensdagmiddagen van 14.00 tot 16.00 uur, de toegang tot de tentoonstelling is gratis. Op  zaterdag 6 mei is de Heemkamer open voor ons Stamboomcafé. Je bent ook dan welkom om deze mooie, karakteristieke portretten te komen bewonderen. www.pladellavilla.nl

 
Heemkundebladel © 2023. Website door Redfur